Het loopt over van enthousiasme.

Loopschool De Ruijter loopt over van enthousiasme
Huizen, Hilversum, Baarn, Nijmegen. Vier zondagen op rij liepen atleten van LSDR uit Baarn wedstrijdjes in de regio en ver daar buiten. Zondag 20 november finishten Hans Schotborgh, Jeroen Mertens en Eddy van de Weerd na hun 15 km van de Zevenheuvelenloop in stormachtig Nijmegen. Drie weken eerder, zondag 29 oktober, liep laatstgenoemde met Niels Velthuizen in zonnig Huizen de Wolfskamerloop (10 km). In de zondagen ertussen liep Eddy de pittige Maple Leaf Cross (10 km) in Hilversum en de waterkoude Wintercup (10 km) in Baarn als voorbereiding op de Zevenheuvelenloop.

Voor de 68e keer de Wolfskamerloop in Huizen. Een ronde van 5 km door bos- en recreatiegebied De Wolfskamer en langs het Gooimeer. De eerste km en de laatste 500m overlappen en zijn asfalt. Verder zandpaden, bospaden en een schelpenpad met kleine heuveltjes. Na twee rondes van 5 km in 44 minuten en 3 seconden ging Eddy van de Weerd over de finish. Dat was goed voor een 18e plaats in zijn leeftijdscategorie M45. Niels Velthuizen liep eveneens de 10 km en eindigde in 47 minuten en 6 seconden als 34e in dezelfde leeftijdscategorie.

Olympisch Rio in Hilversum

Op zondag 6 november stond in Hilversum de 69e Maple Leaf cross op het programma. Tegenover de “berg” van Anna’s Hoeve is een hardloopdorpje neergestreken. Verkeersregelaars in kleuren die zelfs de gemiddelde hardloper schrik aanjagen. Roestbruin, okergeel, gifgroen. De natuur is gehuld in herfsttinten. Trainer Willem de Ruijter langs de kant met aanmoedigingen en aanwijzingen: “Armen!” Eddy van de Weerd eindigde in 46:37 als 16e van de 145 deelnemers in deze 10 km prestatieloop. Olympiër Susan Krumins (voorheen Kuijken) keek toe bij de wedstrijd in haar nieuwe woonplaats. Twee weken later zou zij de Zevenheuvelenloop winnen.

pucretniW? De Wintercup andersom!

Eddy van de Weerd ging op zondag 13 november voor zijn 3e voorbereidingsloop op rij. Een thuiswedstrijd dit keer en wederom een cross. De 1e van de serie van drie Wintercups op en rondom de fraaie Camping de Zeven Linden. De vele regen had voor de nodige modder en plassen gezorgd. De route van de race tegen de klok werd dit jaar tegen de klok in gelopen. Trainer Willem riep na de eerste ronde: “Probeer bij Jos (Hakvoort van de BAV) te komen.” Eddy eindigde na 4 rondes van 2,5 km in een tijd van 44:41. Daarmee was hij 7e van de 103 deelnemers en 2e in zijn leeftijdscategorie M45. Het verschil met Jos Hakvoort: een halve minuut.

Vuilniszakken

23.216 deelnemers, negen startvakken, extra en extra lange treinen.
Welkom in Nijmegen. Op zondagochtend dreigen regen met bakken en vliegende takken alle voorbereidingen in het water te laten vallen. Het bleef bij dreigen.
Vuilniszakken deden dienst als wegwerpregenjas en bleven nu achter in de startvakken.
Lopers kozen massaal voor lange broeken en jassen. Zo niet Eddy van de Weerd,
die in korte broek en singlet voor de 11e keer de 15 km van Nijmegen overbrugde. Zijn pr van 2013 ( 1:04:29) bleef buiten bereik. De matten voor tijdsregistratie legden een vlak verlopen race vast die eindigde in 1:06:24. Net na Eddy was Jeroen Mertens gestart. Zakelijk (MediaMarkt Arnhem) aanwezig op de Zevenheuvelenexpo en privé legde hij 15 km af in 1:11:44. Een prima resultaat gezien de geringe trainingsarbeid.
Terwijl Jeroen en Eddy al binnen waren, was Hans Schotborgh buiten nog verwikkeld in zijn strijd met de elementen. Een mooi herfstrapport: 1e 5 km in 30:07, 2e 5 km in 29:01 en de laatste 5 km in 27:39. Steeds sneller dus. Samen goed voor 1:26:47. Nagenieten, herstellen en dan voorbereiden voor de Wintercup in Baarn en de Sylvestercross in Soest. Mis het niet.

Geplaatst in Nieuws.