Willem de Ruijter

Willem de Ruijter

“Ik gun het iedereen om met plezier hard te lopen. Ik ben ervan overtuigd dat Low Impact Running voor vrijwel iedere hardloper de beste techniek is om zonder blessures te kunnen lopen.”

“In 2008 ben ik ‘Loopschool De Ruijter’ gestart, nadat ik jaren bij andere sportclubs had getraind en training had gegeven. Ik vind het heerlijk om met een groep mensen het bos of de buurt in te trekken en hen de kneepjes van het Low Impact Running bij te brengen. Omdat ik zie dat het werkt. De deelnemers uit mijn loopgroepen hebben weinig te kampen met blessures die rechtstreeks te wijten zijn aan het hardlopen zelf. Ze hebben veel plezier in het lopen, misschien wel omdat ze weten dat ze allemaal op hun eigen niveau kunnen trainen. Ik weet welke doelen ze zichzelf hebben gesteld, waarom ze bij mij lopen – de een start net met hardlopen en is blij als hij een half uur lang kan rennen en een ander loopt wedstrijden of traint voor een marathon – en ze krijgen van mij allemaal de persoonlijke aandacht en die duw in de rug die ze nodig hebben. Voor mij is het de uitdaging om iedereen op een zo verantwoord mogelijke manier te laten hardlopen. Ook zorg ik voor gevarieerde trainingen. Geen week lopen we dezelfde route of doen we dezelfde soort oefeningen. Ik wissel de trainingen af: verschillende soorten loopscholing, conditietraining, krachttraining, sprint en duurloop komen allemaal aanbod. Zo is het steeds afwisselend, nooit saai en altijd uitdagend!”

Inmiddels groeit de Loopschool zo hard, dat ik een tweede trainer kan inzetten. Dennis Aarnink is ook gediplomeerd hardlooptrainer en werkt volgens mijn methoden en trainingsleer. Hij heeft de dinsdag-groep in Amersfoort onder zijn hoede.

Sport-CV Willem de Ruijter – Prestatie Looptrainer niveau 4 Atletiekunie

Als trainer… Als sporter… Internationaal
7 loopgroepen 2012 NK cross goud 2016 EK indoor Ancona Italië 5e
privetrainingen 2013 NK 5000 m: brons 2016 EK cross Ancona Italië 5e
Loopgroep UMC/WKZ Utrecht 2013 NK cross goud
Lijnteams hockeyclub AMHC 2014 NK indoor 3000 m: zilver
Lijnteams hockeyclub BMHV 2015 NK 5000 m: goud
Lijnteams hockeyclub MHCB 2016 NK cross: brons
Rugbyclub Eemland 2016 NK halve marathon: brons
Roeivereniging Viking, Utrecht 2016 NK 1500 m: brons
AV Triatlon Amersfoort jeugd 2016 NK  5000 m: zilver
Badmintonvereniging BC Insight 2016 NK indoor 3000 m: zilver
E-coaching 2016 NK indoor 1500 m: zilver
  2017 NK indoor 1500 m: brons