Techniektraining met de Milestone pod

Baarn, 8 november 2017

Nieuw in Baarn: Workshop Looptechniek met MilestonePod
Op 18 november organiseert ProRun i.s.m. Willem de Ruijter van Loopschool de Ruijter in Baarn een speciale workshop over looptechniek (low impact running) in combinatie met de MilestonepPod. Tijdens deze training leren deelnemers hoe ze met behulp van de MilestonePod hun hardlooptechniek kunnen verbeteren en daarmee om sneller te lopen met minder kans op blessures. De deelnemers gaan aan de slag met diverse loop-en bewegingsoefeningen. Deze oefeningen kunnen ze vervolgens eenvoudig in hun eigen trainingen toepassen.
MilestonePod
De MilestonePod is een klein maar krachtig apparaatje. Hij wordt bovenop de schoen, aan de veters bevestigd. Tijdens het lopen registreert de MilestonePod op een smartphone onder andere cadans, grondcontacttijd, snelheid, beenzwaai en landingsparameters. Op basis van deze gegevens berekent hij de ‘Runficiency-indicator, welke de hardloopefficiëntie aangeeft.
Deelname aan workshop
De workshop vindt plaats op 18 november, verzamelen in sportkleding om 13.30 uur aan de Eemstraat 15 in Baarn. Na de uitleg en installatie van MilestonePod op de telefoon en uitleg over hardlooptechniek, start om 14.30 uur de training, die duurt tot ongeveer 16.15 uur. Deelnemers ontvangen hun MilestonePod bij aanvang van de training. Opgeven workshop: Https://www.prorun.nl/training/looptechniek/clinic-verbeter-je-looptechniek/

Geplaatst in Nieuws.